Impreza pod hasłem „Myśliwskie Smaki Doliny Sanu” rozpoczęła się uroczystą mszą w miejscowym kościele. Następnie poczty sztandarowe poszczególnych kół łowieckich, prowadzone przez kapelę ludową „Kamraty”, przeszły na rynek.
Sygnaliści odegrali sygnały myśliwskie, nie zabrakło pokazów psów myśliwskich. Chętni mogli uczestniczyć w konkursach cięcia bali drewnianych i wbijania gwoździ.
Licznie zgromadzoną publiczność bawiły zespoły: Zespół wokalno-obrzędowy „Pakoszowianie” z Pakoszówki, Zespół wokalno- taneczny z Tyrawy Wołoskiej, Kapela podwórkowa „Biesiada”.
- Stoiska poszczególnych kół łowieckich i KGW z Mrzygłodu, Tyrawy Solnej i Zespołu Szkół nr 1 w Sanoku kusiły jadłem. Można było degustować dziczyznę i swojskie jadło. Największym powodzeniem cieszyła się kuchnia myśliwska Witka Nogaja, który podczas imprezy gotował bogracz myśliwski - relacjonuje Zuzanna Górka-Oryszczak, zajmująca się promocją w gminie Sanok.
Plenerowej imprezie towarzyszyła wystawa przyrodniczo- łowiecka, urządzona przez koła łowieckie w sali Wiejskiego Domu Kultury w Mrzygłodzie.
Organizatorem imprezy byli: wójt i Gminny Ośrodek Kultury w Sanoku, Towarzystwo Łowieckie „Bieszczady”, Koła Łowieckie: „Darz Bór”, „Żubr”, „Jarząbek”, „Sęp” w Sanoku, „Jeleń” w Brzozowie, Klub Dian „Wadera” oraz Nadleśnictwo Brzozów.
________________________________________________________________________________________________________________
Czytaj także: 65 tysięcy pierogów na Festiwalu Smaków w Tarnowcu
Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?