Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

19. Jarmark Galicyjski - Smaki Roztocza w Narolu w powiecie lubaczowskim [ZDJĘCIA]

luks
Za nami 19. Jarmark Galicyjski - Smaki Roztocza w Narolu w powiecie lubaczowskim.

Odbył się konkurs "Galicyjskie Smaki Wczoraj Dziś i Jutro". I miejsce i nominację do finału Kulinarnego Pucharu Polski 2018 zajęła drużyna z Hotelu Blue Diamond Trzebowisko Grzegorz Adamarek i Dariusz Osika. II miejsce: Jan Cup i Karolina Płatek z Restauracji Percheron w Krakowie. III miejsce: Monika Ślęzak i Aneta Stelmach z Tawerna Marina w Tarnobrzegu.

Rozstrzygnięto konkurs dla Przetwórców Dóbr Leśnych „Polskie Smaki Kniei” przeprowadzony w ramach: III miejsce zakład mięsny „Smak Górno” sp. z o.o. za „Kiełbasiankę z Górna z dziczyzny” i otrzymuje rekomendację do aplikowania do systemu „Jakość i Tradycja” i bonifikatę opłaty w wysokości 150 zł. II miejsce „Wyrób Wędlin Bogusław Szymański” z Nowego Sioła za „Udziec z dzika” i otrzymuje rekomendację do aplikowania do systemu „Jakość i Tradycja” i bonifikatę opłaty w wysokości 250 zł. I miejsce zajmuje Zakład Przetwórstwa Mięsnego „Kabanos” z Przecławia za „Kiełbasę z Dzika” i otrzymuje rekomendację do aplikowania do systemu „Jakość i Tradycja” i bonifikatę opłaty w wysokości 500 zł.

Rozstrzygnięto konkursu dla Kół Łowieckich „Smaki Roztocza” przeprowadzonego w ramach XIX Jarmarku Galicyjskiego – Smaki Roztocza.
Kapituła przyznała następujące nagrody: III miejsce zajmuje Koło Łowieckie „WILK” Zamość za „Smalec z dzika „Ostoja”. II miejsce zajmuje Koło Łowieckie „ROZTOCZE Nr 61” Zamość za „Paszteciki z głowizną z dzika i polędwicą z jelenia”. I miejsce zajmuje Koło Łowieckie „KNIEJA” Narol za „Schab z dzika przekładany grzybami”.

Zobacz także: Dni Otwartych Drzwi - Boguchwała 2018 oraz XX Regionalna Wystawa Zwierząt Hodowlanych
Za nami 19. Jarmark Galicyjski - Smaki Roztocza w Narolu w powiecie lubaczowskim. Odbył się konkurs "Galicyjskie Smaki Wczoraj Dziś i Jutro". I miejsce i nominację do finału Kulinarnego Pucharu Polski 2018 zajęła drużyna z Hotelu Blue Diamond Trzebowisko Grzegorz Adamarek i Dariusz Osika. II miejsce: Jan Cup i Karolina Płatek z Restauracji Percheron w Krakowie. III miejsce: Monika Ślęzak i Aneta Stelmach z Tawerna Marina w Tarnobrzegu. Rozstrzygnięto konkurs dla Przetwórców Dóbr Leśnych „Polskie Smaki Kniei” przeprowadzony w ramach: III miejsce zakład mięsny „Smak Górno” sp. z o.o. za „Kiełbasiankę z Górna z dziczyzny” i otrzymuje rekomendację do aplikowania do systemu „Jakość i Tradycja” i bonifikatę opłaty w wysokości 150 zł. II miejsce „Wyrób Wędlin Bogusław Szymański” z Nowego Sioła za „Udziec z dzika” i otrzymuje rekomendację do aplikowania do systemu „Jakość i Tradycja” i bonifikatę opłaty w wysokości 250 zł. I miejsce zajmuje Zakład Przetwórstwa Mięsnego „Kabanos” z Przecławia za „Kiełbasę z Dzika” i otrzymuje rekomendację do aplikowania do systemu „Jakość i Tradycja” i bonifikatę opłaty w wysokości 500 zł. Rozstrzygnięto konkursu dla Kół Łowieckich „Smaki Roztocza” przeprowadzonego w ramach XIX Jarmarku Galicyjskiego – Smaki Roztocza. Kapituła przyznała następujące nagrody: III miejsce zajmuje Koło Łowieckie „WILK” Zamość za „Smalec z dzika „Ostoja”. II miejsce zajmuje Koło Łowieckie „ROZTOCZE Nr 61” Zamość za „Paszteciki z głowizną z dzika i polędwicą z jelenia”. I miejsce zajmuje Koło Łowieckie „KNIEJA” Narol za „Schab z dzika przekładany grzybami”. Zobacz także: Dni Otwartych Drzwi - Boguchwała 2018 oraz XX Regionalna Wystawa Zwierząt Hodowlanych Andrzej Bołdaniuk
Za nami 19. Jarmark Galicyjski - Smaki Roztocza w Narolu w powiecie lubaczowskim.
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Rolnicy zapowiadają kolejne protesty, w nowej formie

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na lubaczow.naszemiasto.pl Nasze Miasto